Pázsitmester

Öntözőrendszerek tervezése, értékesítése és telepítése

Kertöntözés mesterfokon!

Öntözőrendszer tervezés, telepítés, szaktanácsadás

06 20 / 469 3265

Forgalmazott márkáink Szereld magad! Tervezés, telepítés Ajánlatkérés

Az öntözőrendszer rejtett buktatói!

Az öntözőrendszer hosszú távú beruházás. A tervezési és kivitelezési hibák alapvetően befolyásolják a rendszer hatékonyságát. A nem megfelelő anyagok használata szintén jelentős kockázattal jár. Olvassuk Hunter, Rain Bird, Toro stb. csak ebből lesz jó öntöző. Ez részben igaz is, de egy öntözőrendszer nem csak attól lesz tartós és megbízható, hogy márkás vezérlőből, szórófejekből vagy mágnesszelepekből épül fel.

A kevésbé látványos kiegészítők is nagyban befolyásolják a megbízhatóságot.

Így fontos hogy milyen cső, kötőidomok, elektromos kábel, fejbekötés, szelepdobozok, szűrés vagy csepegtető csőrendszer kerül letelepítésre.

Gyenge és olcsó minőségű kiegészítő anyagok használatával könnyen lehet olcsóbbá tenni egy ajánlatot. Hiába márkás és megbízható a vezérlés, a szórófejek vagy szelepek, ha többi anyag minősége az üzemeltetés biztonságát veszélyezteti.

Milyen a megfelelő szerelési anyag?

KPE cső: minimum 6 vagy 10 bar nyomásállóságú. Nagyobb nyomásállóság erősebb falvastagságot jelent. Erősebb csőfal a talajban található törmelékek, sziklák okozta mechanikai behatásának is jobban ellenáll.

KPE szerelvény: 16 bar nyomásállóságú, ivóvíz minősített idomok legyenek. Megfelelő nyomásállóság garantálja, hogy a kötések nem csúsznak szét, és nem okoznak szivárgást a földben.

Elektromos vezeték: min 0,75 mm2 szerkezetű, duplán szigetelt, földbe fektethető vezérlőkábel legyen. Kerülni kell beltérbe való, gyenge szigetelésű és a megadottnál vékonyabb szerkezetű kábeleket.

Fejbekötés: legmegfelelőbb megoldás a rugalmas, kifejezetten szórófej bekötésre való 16 mm átmérőjű fejbekötőcső spirálmenetes könyökidommal. A 4 baros LPE vezetékkel történő fejbekötést sziklás, törmelékes talajnál a cső vékony falvastagsága miatt kerülni kell.

Szelepdobozok: Nagy teherbírású, lépésálló szelepdobozok használata alapvető. A megfelelő minőségű szelepdoboz fedőlapja UV álló, így fény hatására a zöld műanyag nem fehéredik ki.

Ezeken felül még jó néhány tételt fel lehetne sorolni. A szűrést, a csepegtető rendszert, a szivattyú választást stb. Javasoljuk, amikor dönt, tájékozódjon az apróbb részretekről is. Mert a legolcsóbb sokszor a legdrágább lesz!

Nézze meg Szereld Magad csomagajánlatainkat,

Kérjen ajánlatot teljes kivitelezésre.


Tavaszi AKCIÓ Javítás Amit tudni kell Aktuális!